Baile Olanesti

Amplasare: De o parte si de alta a paraului Olanesti (afluent al Oltului), intr-o depresiune intracolinara a Carpatilor Meridionali, la 18 Km de Ramnicu Valcea.
Altitudine: 450 m
Climat: continental, cu ierni blande si veri racoroase; temperatura medie anuala: 9 grade Celsius.
Cai de acces: Rutiere: Bucuresti-Rm. Valcea, pe E 15 A si Rm. Valcea-Baile Olanesti, pe DN 64 B. Sibiu-Rm. Valcea, pe E15 A si Rm. Valcea-Baile Olanesti, pe DN 64 B. Feroviare: gara Rm. Valcea, pe linia Piatra Olt si cursa auto pana in statiune (18 Km).
Destinatie: odihna si tratament.
Servicii: Hotelul Parang**, cu 767 locuri in camere duble si single. Camerele sunt dotate cu baie/dus, WC, radio, telefon, TV. Restaurante cu servire a la carte si de dieta, bar de zi, club, sala de spectacole; parcare, baza de tratament amenajata pentru tratarea afectiunilor renale si ale cailor urinare, afectiunilor tubului digestiv, hepato-biliare, cailor respiratorii, dermatologice si asociate. Factorii de cura sunt reprezentati de apele minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfurate si clorurate, unele hipotone si altele izotone.
Atractii turistice: Manastirea Cozia, Targul folcloric de ceramica de la Horezu, Pestera Muierii, Pestera Polovragi, Casa memoriala Anton Pann, statiunea Voineasa.

Extras din dosarul “Baile, de la religie la sanatate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.