Bath

Oras din nord-estul Angliei, numele sau inseamna chiar “bai” si se datoreaza romanilor care au construit aici orasul Aqua Sulis, important centru comercial dar posedand si terme importante, a caror traditie a fost mentinta pana astazi. Anual, orasul gazduieste o importanta reuniune muzicala, Festivalul Bailor.

top atracții

 1. Viziteaza baile romane
  Scufundați-vă în istorie și vedeți cum foștii rezidenți din Bath s-au relaxat cu toate acele secole în urmă. Exponatele interactive și reconstrucțiile CGI readuc la viață acest sit antic unic, arătând cât de importante erau băile pentru strămoșii noștri romani. Asigurați-vă că vă opriți în Centrul Patrimoniului Mondial pentru a afla mai multe despre Bath ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și pentru a descoperi ce face orașul atât de special.
 2. Relaxați-vă la Thermae Bath Spa
  Nu puteți face o baie la Băile Romane în aceste zile, dar vă puteți bucura în continuare de aceeași apă termală naturală la Thermae Bath Spa. Acest complex unic aduce spa-ul în secolul XXI, cu tratamente minunate, spații de relaxare și o piscină spectaculoasă pe acoperiș, care oferă vederi de 360 de grade asupra orașului.
 3. Galerii și muzee
  Bath este o comoară pentru iubitorii de muzee și galerii (mult prea multe pentru a fi enumerate aici). Scufundați-vă în cultura lui Bath la Muzeul Holburne sau retrăiți epoca georgiană. Scufundați-vă în lumea întunecată a lui Mary Shelley și a faimoasei sale creații gotice la Casa Frankenstein. Vizitați Galeria de Artă Victoria pentru artă clasică și contemporană într-un cadru victorian splendid sau aflați despre viața astronomului și muzicianului William Herschel din Bath la Muzeul Herschel, care găzduiește, de asemenea, sesiuni regulate de astronomie.
 4. Turnul Abației Bath.
  Faceți turul Bath Abbey Tower pentru a vedea partea diferită, funcțională a acestui reper iconic. Urcați 212 trepte până în vârf și veți urca dincolo de camera de apel până la camera clopotelor, pentru a avea șansa de a sta deasupra tavanului boltit al Bath Abbey și de a sta în spatele cadranului ceasului. Odată ce ajungeți pe acoperiș, veți fi răsplătiți cu priveliști uluitoare asupra orașului și a peisajului rural înconjurător. Dacă sunteți în căutarea mai multor vederi panoramice, urcați cele 154 de trepte până în vârful turnului neoclasic Beckford de 120 de metri, situat pe dealul Lansdown, la doar o scurtă distanță de centrul orașului.
 5. Centrul Austen
  Vizitați Centrul Jane Austen pentru a vă adânci în viața autorului preferat al Marii Britanii. Exponatele și personajele costumate spun povestea timpului petrecut de Austen aici în Bath între 1801 și 1806 și impactul pe care l-a avut asupra muncii sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.