Cele mai în trenduri băi termale din lume

Calitatea apei termale este un ingredient esențial, aici incluzând mineralele și indicațiile terapeutice. Dar nu apa face ca o stațiune sau un mare hotel să devină faimos la nivel mondial, ci calitatea serviciilor hoteliere și medicale. Totodată, oamenii nu merg la băi doar pentru proceduri medicale. Centrele de spa trebuie să ofere și alte servicii de calitate pentru orele pe care turiștii le au libere. Până la urmă, o vacanță la băi e o vacanță. Oamenii vor să se distreze și să aibă parte de experiențe de neuitat. Vor să vadă lucruri pe care nu le-au mai văzut și să se poată bucura de peisaje, muzee, opere de artă de o frumusețe rară.

De aceea lista celor mai în trend, ca și lista celor mai faimoase centre spa nu este influențată decât în mică măsură de calitatea apelor minerale. Serviciile și accesul sunt cele care fac diferența.

Lista scurtă a stațiunilor în trenduri

Blue Lagoon Spa, Islanda: Cunoscut pentru măștile geotermale cu apă de mare și nămol de siliciu, Blue Lagoon Spa este o destinație populară pentru relaxare și întinerire.

Laguna Albastră este una dintre cele mai populare atracții ale Islandei. Apele geotermale și rocile vulcanice negre creează un peisaj uluitor care este cu adevărat unic în Islanda. Apa este plină de minerale, silice și alge și este deosebit de bună pentru piele și relaxare. Pe lângă piscină, Blue Lagoon oferă tratamente de masaj în apă, saune și băi de aburi și acces la o cafenea. Câteva ore de relaxare în Laguna Albastră sunt esențiale pentru orice vizită în Islanda, iar locația sa, între Reykjavik și aeroport, o face un plus ușor pentru orice călătorie.

Băile Gellért, Ungaria: Situată în Budapesta, clădirea băilor termale Gellért oferă o experiență unică prin arhitectura sa Art Nouveau și piscinele termale.

Sha Wellness Clinic, Spania: Situată pe Costa Blanca, Sha Wellness Clinic este renumită pentru programele sale de wellness holistice și priveliști uimitoare la mare.

Chiva-Som International Health Resort, Thailanda: Chiva-Som este o stațiune balneară de lux din Hua Hin, care se concentrează pe retrageri de wellness și tratamente personalizate.

Banjaran Hotsprings Retreat, Malaezia: Amplasat într-o junglă tropicală luxuriantă, Banjaran Hotsprings Retreat oferă izvoare termale naturale și tratamente spa într-un mediu natural însorit și senin.

Lista scurtă a celor mai faimoase stațiuni all-time

Biarritz Situat în sud-vestul Franței, lângă frontiera spaniolă, orașul a devenit cea mai la modă destinație turistică în timpul lui Napoleon al III-lea când stațiunea a început să fie frecventată de majoritatea familiilor regale europene. Biarritz dispune de ape minerale, plajă și un port mic.

Aachen Orașul este cunoscut pentru cele 30 de izvoare minerale pe care le posedă și care sunt cele mai fierbinți din Europa Centrală. Aachen posedă sanatorii încă din secolul 1 dH. Localitatea are și o istorie deosebit de bogată, catedrala din oraș conținând mormântul și tronul lui Carol cel Mare. Orașul Aachen este în Germania, la granița cu Olanda și Belgia.

Aguascalientes, Mexic. Fondat la 1575, orașul este una dintre cele mai importante stațiuni balneare din Lumea Nouă, devenit popular în secolul 19. Stațiunea dispune de aeroport propriu.

Aix-en-Provence. Fostă capitală a regiunii Province, astăzi localitatea a devenit o suburbie a orașului Marseilles. Primele exploatări ale apelor minerale de aici datează din perioada stăpânirii romane, care numeau localitatea Aque Sextiae, reputată pentru tratamentul bolilor reumatice. Orașul este faimos și pentru muzeele dedicate pictorilor impresioniști și moderniști, care au fost fascinați de sudul Franței.

Baden-Baden Oraș în sud-vestul Germaniei, capitală a regiunii Pădurea Neagră, Baden-Baden se datorează de asemenea romanilor dar înflorirea lui datează din secolele 14-18. Din secolul 19 devine o importantă destinație turistică și posedă cel mai mare casino din Germania.

Durango Amplasat în munții Sierra Madre din Mexic, Durango este un important centru minier dar, și o stațiune termală deosebit de populară. Este capitala regională a statelor Chihuahua și Durango.

Bath. Oraș din nord-estul Angliei, numele său înseamnă chiar “băi” și se datorează romanilor care au construit aici orașul Aqua Sulis, important centru comercial dar posedând și terme importante, a căror tradiție a fost menținută până astăzi. Anual, orașul găzduiește o importantă reuniune muzicală, Festivalul Băilor.

Karlovy Vary Cunoscut și sub numele german de Karlsbad (“Băile lui Carol”), Karlovy Vary se găsește în Republica Cehă. Orașul este aproape în întregime constituit din hoteluri, construite în jurul unor izvoare de apă minerală descoperite la 1347 de împăratul Carol IV al Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană. Orașul era cunoscut sub numele Vary la 1370, iar numele de Karlovy a fost adăugat mult mai târziu, în onoarea împăratului. Principala ocupație a locuitorilor este lucrul în serviciile turistice și la procesarea pentru export a apelor minerale de aici.

Spa. Numele localității belgiene Spa înseamnă chiar stațiune balneară. Renumele ei se datorează unor ape termale și minerale deopotrivă care au făcut din acestă stațiune una foarte populară, fiind vizitată de regii Belgiei încă din secolul al XVIII -lea.

Saint Moritz Orășelul elvețian Saint Moritz este o stațiune balneară, dar și o destinație pentru sporturile montane de iarnă și de vară. Încercuită de munții Alpi, stațiunea St Moritz a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă în anii 1928 și 1948.

Vichy Apele minerale fierbinți de aici au fost frecventate de romani care au pus bazele uneia dintre cele mai faimoase stațiuni balneare din Europa. Localitatea are și un renume negativ după ce în 1940 a devenit sediul guvernului francez care colabora cu ocupația germană. Așa-numitul „guvern de la Vichy” era foarte legat de regimul de ocupație hitlerist, dar exercita un oarecare control asupra Franței neocupate și asupra coloniilor franceze până în 1942 când Germania a ocupat toată Franța continentală. Guvernul de la Vichy a continuat să existe până în 1945.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.