Edilitar: Baile Herculane

Interviu cu Ion Oprescu, primarul orasului Baile Herculane

Avem mai multe proiecte, parte dintre ele bugetate deja, de refacere a unor monumente importante ale orasului sau artere de circulatie. Unul dintre ele este legat de reabilitarea pasarelei de la 1894 peste Cerna, obiectiv istoric, realizata pe structura metalica si care este inca functionala. Podul Dragalina, primul pod in curba din Romania, este obiectul unui alt proiect de reabilitare, la fel ca si Vila Elisabeta, construita pentru imparateasa Sissi. Tot in zona raului Cerna intentionam sa construim un parcaj subteran care necesita investitii de 4,4 milioane euro. Alte proiecte sunt legate de dezvoltarea divertismentului in statiune, obiectiv deosebit de important daca vrem sa atragem tinerii.

Un posibil model este statiunea Karlovy Vari, una cu care Baile Herculane are foarte multe in comun, de la amplasament pana la istoric.

Pe acest model, printr-un sistem de diguri pe Cerna se poate micsora viteza raului si creste volumul de apa, ceea ce va face posibila navigatia de divertisment, cu barcute si hidrobiciclete.

Vrem, de asemenea, sa amenajam o partie de skateboard, pentru ca muntii din jur nu permit piste suficient de lungi, cum sunt cele pentru ski.

[arhiva de turism]

One Comment

  1. Pingback: Forum turism » Blog Archive » Turism Info Point Ghid de navigare online Forum turism

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.