Vacanță în Nesebar (Bulgaria)

Nesebar este un oraș fermecător și pitoresc, care vă va face să vă îndrăgostiți de istoria, frumusețea și ospitalitatea sa. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe memorabile, Nesebăr este locul unde să mergeți.

video: Sam Heton. Imagini din dronă. Nesebar, „Perla Mării Negre”

În anul 510 î.Hr. grecii au fondat Nesebar, vechea Mesembria, pe locul unei așezări tracice. A fost cândva de mare importanță pentru Bizanț ca oraș comercial, deși multe dintre cele 40 de biserici construite în Nesebar în secolele al V-lea și al VI-lea sunt acum în ruină. Nesebar a încetat să mai fie un punct comercial activ în secolul al XVIII-lea, iar astăzi trăiește în principal din pescuit și turism. Orașul este așezat pe o mică peninsulă stâncoasă legată de continent printr-un istm îngust. Rămășițe ale zidurilor orașului din secolul al II-lea se ridică deasupra stației de autobuz, iar casele din piatră și lemn se înșiruie pe străzile sinuoase și pietruite.
Deși există camere private și hoteluri ieftine pe peninsulă, șansele dumneavoastră în timpul verii sunt mai bune în abominabila stațiune Sunny Beach, la 10 minute la vest de Nesebâr și la 36 km (22mi) la nord de Burgas. Există autobuze frecvente între Burgas și Sunny Beach, precum și navete regulate spre Nesebar.

Nesebar oferă o varietate de activități pentru fiecare tip de călător: relaxare pe plajele cu nisip, un parc acvatic, degustarea bucătăriei și vinului locale.

Nesebar se află la 250 de km distanță de Constanța pe șoseaua care trece prin Mangalia și Vama Veche (185 de kilometri în linie dreaptă între Constanța și Nesebar). Cel mai apropiat aeroport este Burgas, la 21 de kilometri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.