Voineasa

Amplasare: pe valea raului Lotru, la poalele muntelui cu acelasi nume.
Altitudine: 650 m.
Climat: subalpin bland. Aer puternic ozonat, bogat in ioni negativi.
Cai de acces: Rutiere: Bucuresti-Voineasa, pe DN 7 si E 15 A (246 Km). Feroviare; Bucuresti-Brezoi (307 Km) si Brezoi-Voineasa cu autobuzul (40 Km).
Destinatie: odihna si tratament.
Servicii: Capacitatea de cazare a statiunii – 1800 de locuri. Hoteluri: Lotru, Bradisor, Lotrisor, Vidruta, Voinesita, Poienita. Toate hotelurile au camere single si duble, cu baie, WC, radio, TV, balcoane. 14 vile***, apartament cu doua dormitoare si livingroom, sala de baie, grup sanitar, bucatarie. Baza de tratament pentru refacere fizica si intelectuala, convalescenta, nevroza astenica, silicoza, astm bronsic si bronsite cronice astmatiforme. Restaurant categoria I, club de vacanta cu discoteca si jocuri electronice, sala de spectacole, terenuri de sport pentru tenis, fotbal, volei, baschet, badminton, baruri de zi, sauna, bazin de inot.
Atractii turistice: Manastirea Cozia, Biserica dintr-un lemn, Pestera Muierii, Pestera Polovragi, Targul folcloric de ceramica de la Horezu, festivaluri folclorice anuale, statiunile balneare Calimanesti-Caciulata, Govora si Olanesti, lacul Vidra (pescuit sportiv), diverse trasee turistice: Voineasa-Ciunget, Voineasa-Pietrele Albe, Voineasa-Varful Dalmele, Voineasa-Culmea Runculet.Extras din dosarul “Baile, de la religie la sanatate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.