Burj Khalifa (Dubai) – cea mai inalta cladire din lume

Prezentare oficiala pe siteul Ambasadei Emiratelor Arabe Unite la Bucuresti

Burj Khalifa constituie un punct cheie de reper pentru centrul orasului Dubai. Aceasta cladire, cea mai inalta din lume, este inconjurata de hoteluri de lux, centre comerciale, centre turistice, si multe alte optiuni de divertisment.

Burj Khalifa se indreapta spre cer, depasind limitele si asteptarile. Se ridica elegant din mijlocul desertului din Dubai caruia ii confera o noua stralucire. Burj Khalifa este asezat in inima Dubai-ului si se afla in inimile copiilor sai; este punctul central al celor mai prestigioase adrese din lume, restaurante, magazine si de divertisment, jocuri, intruchiparea luxului la cel mai inalt nivel.

Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, reprezenta o minune si o impresionanta capodopera de arta si inginerie de neegalat, ca elaborare si punere in aplicare.

Burj Khalifa nu este doar cea mai inalta cladire din lume, ci si un exemplu unic de cooperare internationala, un profesor de evolutie, un simbol pentru o noua regiune a Orientului Mijlociu, dinamica si prospera.

De asemenea, este o dovada tangibila a rolului pe care dezvoltarea il joaca orasul Dubai in aceasta lume in curs de schimbare. In mai putin de 30 de ani, acest oras s-a transformat dintr- un centru regional in unul global. Acest succes nu a fost sustinut din rezerve de petrol, ci din calificare umana puternica, inovare si initiativa. Aceasta este exact ceea ce incorporeaza Burj Khalifa.

Dl Mohamed Alabbar, presedintele Consiliului de Administratie al Emaar a spus: “Dincolo de Burj Khalifa sunt specificatiile tehnice maiestuoase, ajungand la dimensiunile de lux moral, dupa cum reflecta succesul viziunii Dubai-ului. A obtinut ceea ce parea imposibil ,fiind o sursa de inspiratie pentru noi toti ,proiectul este o declaratie cu privire la capacitatile Emiratelor Arabe Unite si la dorinta oamenilor sai de a lucra impreuna pentru a finaliza proiecte interesante pentru viitor.

Principala sursa de inspiratie pentru ” Emaar “, a fost fara indoiala entuziasmul continuu insuflat de Alteta sale Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice-Presedinte al Emiratelor Arabe Unite, Prim-ministru si Conducator al Dubai, care reprezinta o sursa de inspiratie ce ne ridica inspre nori.

Burj Khalifa este cunoscut cu toate detaliile ca o lucrare de excelenta si superioritate. Se distinge prin designul unic si deosebit de restul proiectelor de inginerie. Acest turn reprezinta centrul capitalei lumii noi , care a atras ingineri celebri de pe tot mapamondul ce au participat la concursul de design, pe baza de invitatii speciale.

In cele din urma, onoarea de a proiecta cel mai inalt turn din lume, s-a incredintat unui lider global in inginerie, si constructii inalte, biroului din Chicago apartinand societatii bazate pe un parteneriat cu raspundere limitata, “Skidmore, Owings & Merrill” sub supravegherea arhitectului Adrian Smith membru al Societatii Americane sl Arhitectilor FAIA si Royal Institute of British Architects RIBA si partener consultant in design. Designul selectat a fost supus evaluarii complete si cuprinzatoare pentru a oferi siguranta si eficacitate tuturor sistemelor de constructie.

Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina electronica
http://www.burjkhalifa.ae/language/en-us/home.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.