Listă: castele spectaculoase, dar mai puțin cunoscute din Anglia

Marea Britanie – și Anglia în mod special – este renumită pentru castelele sale impresionante, iar multe dintre ele sunt mai puțin cunoscute, dar la fel de fascinante.

video: Top 10 castele englezești (comentariu și subtitrare în limba engleză). Tur virtual prin peisajele uluitoare ale Angliei pentru a explora cele mai încântătoare castele. De la cetăți medievale la palate elegante, aceste minuni arhitecturale vă vor transporta înapoi în timp. Alăturați-vă nouă în timp ce ne adâncim în istoria bogată și poveștile captivante din spatele fiecăruia dintre aceste castele remarcabile. Indiferent dacă sunteți un pasionat de istorie, un călător sau pur și simplu captivat de o arhitectură uimitoare, acest videoclip este o vizionare obligatorie. În video: Windsor Castle (sediul Casei Regale), Bodiam Castle, Warwick Castle, Tower of London, Bamburgh Castle, Arundel Castle, Leeds Castle, Framlingham Castle, Alnwick Castle, Corfe Castle

Castele mai puțin cunoscute, dar la fel de spectaculoase

Eastnor Castle: Este un exemplu de castel în stil normand, construit între anii 1811-1820 de către arhitectul Robert Smirke⁴. Este cunoscut pentru grădinile sale frumoase și pentru faptul că a fost folosit ca locație pentru diverse filme și evenimente.

Castelul Eastnor

Castelul Eastnor

  • Herefordshire. Pare un exemplu perfect de castel tradițional din epoca medievală, dar a fost construit de fapt între 1812-24, când bogatul al 2-lea baron Somers…  Citește mai mult »

Ilam Hall: Ilam Hall este un conac în stil neogotic situat în Derbyshire, cunoscut pentru peisajele pitorești și pentru parcul național în care se află.

Grounds of Ilam Hall

Ilam Hall Hostel

  • Ilam, Staffordshire, a fost o locuință din timpuri imemoriale, iar actualii proprietari, familia Hurts… Read More »

Beeston Castle: Situat în Cheshire, acest castel oferă vederi panoramice și are o istorie bogată, datând din perioada medievală.

Castelul Beeston (Cheshire)

  • Beeston Castle a fost construit în perioada de vârf a dinastiei normande. Arhitectura sa, inspirată de marile castele din Țara Sfântă, valorifică amplasarea pe o stâncă abruptă în…  Citeste mai mult »

Blickling Hall: Este o casă rurală magnifică, în Norfolk, cunoscută pentru legăturile sale cu familia Boleyn și pentru biblioteca sa impresionantă.

oameni care se plimbă lângă o clădire din beton maro

Blickling Hall (Norwich)

  • Norfolk; o casă din cărămidă roșie din secolul al XVII-lea, cu grădină întinsă; plafoane fine iacobe, mobilier și colecții Blickling Hall este locul de naștere al lui Anne Boleyn. Situat…  Citește mai mult »

Blenheim Palace: Nu este un castel în sensul tradițional, ci mai degrabă un palat vast și opulent, locul de naștere al lui Winston Churchill și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Palatul Blenheim (o aripă a, la amurg)

Castelul Blenheim (Marlborough, Oxfordshire)

  • Construit după ce John Churchill, primul duce de Marlborough, a câștigat o mare victorie aliată asupra forțelor lui Ludovic al XIV-lea, salvând astfel Europa de dominația franceză.…  Citeste mai mult »

Barnard Castle: Este un castel medieval în Durham, cunoscut pentru ruinele sale pitorești și pentru muzeul de artă situat în incintă.

Castelul Barnard

Situat de-a lungul râului Tees în comitatul Durham, Castelul Barnard a fost inițial o structură modestă creată de Guy de Balliol în secolul al XI-lea. Unele…  Citește mai mult »

Castelul Tamworth: Amplasat în orașul Tamworth, acest castel are o istorie care datează din vremurile anglo-saxone și este muzeu din 1899. Include o expoziție interactivă anglo-saxonă și un traseu de realitate augmentată.

Tamworth Castle
Tamworth Castle by Stan is licensed under CC-BY-SA 2.0

Castelul Kenilworth: Situat în Kenilworth, acest castel este cunoscut pentru rolul său semnificativ în istoria Angliei, inclusiv pentru celebrul asediu al forțelor reginei Elisabeta I. Este administrat de English Heritage și oferă o privire în trecut cu ruinele sale bine conservate.

Castelul Tintagel: În vârful unei râpe greu accesibile din Cornish, Tintagel este parte din legenda regelui Arthur. Situl include o fortificație medievală și oferă vederi uimitoare ale mării. Este un loc în care istoria și mitul se împletesc.

Tintagel Castle
Tintagel Castle by Ian Capper is licensed under CC-BY-SA 2.0

Pentru mai multe informații și pentru a explora alte castele mai puțin cunoscute din Anglia, puteți vizita site-ul Historic UK, care oferă o hartă interactivă a castelelor din Anglia.

LINK: Interactive Map of Castles in England | Historic UK.

sursa informațiilor: Blogul de cetăți și castele – vezi o selecție cu peste 300 de cetăți și castele accesibile turiștilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.