Baile Felix si Baile 1 Mai (Bihor, Oradea)

Baile Felix si Baile 1 Mai
Cunoscute inca din antichitate, izvoarele cu apa termala din apropierea Oradiei sunt si astazi apreciate de catre o larga categorie de turisti. Aflate la 8 km de Oradea, statiunile balneare Baile 1 Mai si Baile Felix beneficiaza de prezenta namolurilor sapropelice si a apelor termale oligometalice, bicarbonatate, calcice, sodice, cu temperaturi de 43-49°C.
Climatul temperat continental, cu ierni blande si veri moderate, este influentat de existenta unor paduri intinse de foioase, care dau celor doua statiuni o atmosfera ideala, in orice sezon, pentru relaxare si tratament. Aici, ploaia sau frigul iernii nu reprezinta o piedica in calea unei bai cu apa termala, in aer liber.Baile Felix si Baile 1 Mai – turism de sanatate

În cele doua statiuni se pot trata cu succes afectiuni reumatismale, neurologice, ginecologice. Bazele de tratament dispun de instalatii de electroterapie, kinetoterapie, hidroterapie, aerosoli, sali pentru masaj, sali pentru impachetari cu parafina, ce asigura efectuarea unei game largi si complexe de proceduri balneare cu efecte imediate.

Baile Felix si Baile 1 Mai – atractii turistice
Baile Felix si 1 Mai nu inseamna doar saloane de tratament si piscine, ci sunt adevarate statiuni turistice. Cateva din obiectivele lor turistice care merita o vizita sunt:
• rezervatia naturala lacul cu nuferi din Baile 1 Mai,  unde puteti admira 3 specii naturale protejate: nufarul termal • Nymphaea lotus var. thermalis, relict tertiar, pestele Rosioara lui Racovita – Scardinius erytrophtalmus racovitzai si melcul Melanopsis pareyssi;
• Dealul Şomleu cu avenul Betfia, si rezervatia paleontologica cu fosile pleistocene;
• Capela din satul Haieu, sec. XVII.
• Biserica de lemn din Baile Felix (adusa din Brusturi), 1785;
• Biserica ortodoxa din Rontau, sec. XIV.

Iarna, incepatorii pot practica schiul pe o partie amenajata in apropiere, la Hidiselul de Jos, iar in celelalte sezoane padurile de foioase din zona sunt ideale pentru plimbari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.